Er kwam ook extra budget beschikbaar voor meststoffen en gewasbescherming, wateen gunstige invloed heeft op de opbrengst.

Het volgende oogstjaar 2013-2014, dat op 1 juli start, wordt in principe een jaar met een kleinere oogst. Volgens de prognoses van producentencoöperatie Cooparaiso zal de opbrengst volgend jaar op 47 tot 48 miljoen zakken (van 60 kilogram) uitkomen,

wat erg hoog is voor een 'klein' oogstjaar.

Brazilië zal daarmee instaan voor 38 procent van de globale productie. Vietnam (14 procent), Centraal-Amerika (12 procent), Indonesië (7 procent) en Colombia (6 procent) komen ver achterop. Colombia is de wel grootste producent van hoge kwaliteit arabica bonen.

Er kwam ook extra budget beschikbaar voor meststoffen en gewasbescherming, wateen gunstige invloed heeft op de opbrengst. Het volgende oogstjaar 2013-2014, dat op 1 juli start, wordt in principe een jaar met een kleinere oogst. Volgens de prognoses van producentencoöperatie Cooparaiso zal de opbrengst volgend jaar op 47 tot 48 miljoen zakken (van 60 kilogram) uitkomen, wat erg hoog is voor een 'klein' oogstjaar. Brazilië zal daarmee instaan voor 38 procent van de globale productie. Vietnam (14 procent), Centraal-Amerika (12 procent), Indonesië (7 procent) en Colombia (6 procent) komen ver achterop. Colombia is de wel grootste producent van hoge kwaliteit arabica bonen.