Voor een vat Brent moet op de New York Mercantile Exchange anderzijds opnieuw minder dan 110 dollar worden betaald. Twee factoren hebben de olieprijs opnieuw onder druk gezet. Enerzijds is de aanvoer van ruwe olie uit Irak opnieuw hersteld, waardoor de bezorgheid over de situatie in dat land is afgenomen.

Anderzijds komt er ook steeds meer Libische olie op de markt. De meeste analisten gaan er van uit dat de olieprijs kan terugkeren naar zijn oude trading range, van een forse daling of stijging van de olieprijs lijkt op korte of middellange termijn geen sprake meer te zijn.

Voor een vat Brent moet op de New York Mercantile Exchange anderzijds opnieuw minder dan 110 dollar worden betaald. Twee factoren hebben de olieprijs opnieuw onder druk gezet. Enerzijds is de aanvoer van ruwe olie uit Irak opnieuw hersteld, waardoor de bezorgheid over de situatie in dat land is afgenomen. Anderzijds komt er ook steeds meer Libische olie op de markt. De meeste analisten gaan er van uit dat de olieprijs kan terugkeren naar zijn oude trading range, van een forse daling of stijging van de olieprijs lijkt op korte of middellange termijn geen sprake meer te zijn.