De Spaanse schatkist haalde via de veiling 2,50 miljard euro op, een bedrag dat aan de bovenkant lag van de relatief smalle range die was vooropgesteld. Spanje heeft in de eerste vier maanden van dit jaar al ongeveer de helft van het geviseerde bedrag voor dit jaar opgehaald.

Het rendement op de obligaties met een looptijd van 5 jaar bedroeg bijna 5%, ten opzichte van 3,70% ten opzichte van de vorige veiling. Dat rendement van 5% ligt wel onder het niveau van 5% dat bekeken over de langere termijn als onhoudbaar wordt beschouwd.

Hoe lang gaan beleggers nog Spaans overheidspapier aanvaarden?

Nicholas Spiro, oprichter van Spiro Sovereign Strategy, is van mening dat buitenlandse beleggers steeds huiveriger zijn om in te tekenen op de veiling van Spaanse staatsobligaties. Hoe lang gaan beleggers nog Spaans overheidspapier aanvaarden?, vraagt hij zich af.

Het zijn momenteel vooral de Spaanse beleggers zelf die de staatsobligaties van de eigen overheid opnemen. Het sentiment ten opzichte van Spanje verslechtert snel en vertaalt zich in snel oplopende rentevoeten. Voorlopig is er nog vraag naar de obligaties van het land, maar daar zou sneller dan verwacht verandering in kunnen komen.

De Spaanse schatkist haalde via de veiling 2,50 miljard euro op, een bedrag dat aan de bovenkant lag van de relatief smalle range die was vooropgesteld. Spanje heeft in de eerste vier maanden van dit jaar al ongeveer de helft van het geviseerde bedrag voor dit jaar opgehaald. Het rendement op de obligaties met een looptijd van 5 jaar bedroeg bijna 5%, ten opzichte van 3,70% ten opzichte van de vorige veiling. Dat rendement van 5% ligt wel onder het niveau van 5% dat bekeken over de langere termijn als onhoudbaar wordt beschouwd. Hoe lang gaan beleggers nog Spaans overheidspapier aanvaarden? Nicholas Spiro, oprichter van Spiro Sovereign Strategy, is van mening dat buitenlandse beleggers steeds huiveriger zijn om in te tekenen op de veiling van Spaanse staatsobligaties. Hoe lang gaan beleggers nog Spaans overheidspapier aanvaarden?, vraagt hij zich af. Het zijn momenteel vooral de Spaanse beleggers zelf die de staatsobligaties van de eigen overheid opnemen. Het sentiment ten opzichte van Spanje verslechtert snel en vertaalt zich in snel oplopende rentevoeten. Voorlopig is er nog vraag naar de obligaties van het land, maar daar zou sneller dan verwacht verandering in kunnen komen.