Zowat alle grootmachten hebben claims op een deel van het grondgebied van Antartica lopen. Volgens de Financial Times is er een nieuwe spectaculaire vondst gedaan, in de vorm van moglijk grote onontgonnen voorraden aan diamanten. Vanuit de sector komt die vondst precies op tijd.

De afgelopen jaren zijn er weinig nieuwe diamantmijnen in ontginning gekomen, zodat de ontdekking van nieuwe voorraden zeker geen overbodige luxe is. Het probleem is dat internationale verdragen Antartica momenteel beschermen tegen exploitative van de bodemrijkdom, maar de kans bestaat dat die verdragen opgeheven zullen worden.

Zowat alle grootmachten hebben claims op een deel van het grondgebied van Antartica lopen. Volgens de Financial Times is er een nieuwe spectaculaire vondst gedaan, in de vorm van moglijk grote onontgonnen voorraden aan diamanten. Vanuit de sector komt die vondst precies op tijd. De afgelopen jaren zijn er weinig nieuwe diamantmijnen in ontginning gekomen, zodat de ontdekking van nieuwe voorraden zeker geen overbodige luxe is. Het probleem is dat internationale verdragen Antartica momenteel beschermen tegen exploitative van de bodemrijkdom, maar de kans bestaat dat die verdragen opgeheven zullen worden.