Sinds de bodem in 2009 is de S&P500 verdubbeld. Dit is mede het gevolg van drie ronden van obligatie opkoopprogramma's van de Federal Reserve, die ervoor hebben gezorgd dat de rente fors omlaag is gegaan. Dit heeft een positieve uitwerking gehad op de Amerikaanse economie.

In Europa blijven we nog ver weg van nieuwe records. De verschillen in de economieën worden hiermee goed geïllustreerd.

Opvallende bewegingen op de Amsterdamse beurs zagen we deze week in de aandelen SBM Offshore, Imtech en USG People. Deze laatste maakte bekend een groot deel van haar buitenlandse vestigingen te hebben verkocht aan Randstad.

Maritiem dienstverlener SBM Offshore maakte de uitgifteprijs van zijn claimemissie bekend en analisten van ABN AMRO verhoogden het koersdoel van EUR 15 naar EUR 18.

Het door tegenslag geplaagde Imtech kon een koerswinst noteren na bekendmaking van een grote opdracht in Groot Brittannië. Het bedrijf heeft opdracht gekregen om twee systemen te ontwikkelen om rioolafval te gebruiken voor het opwekken van energie in een biomassacentrale.

Sinds de bodem in 2009 is de S&P500 verdubbeld. Dit is mede het gevolg van drie ronden van obligatie opkoopprogramma's van de Federal Reserve, die ervoor hebben gezorgd dat de rente fors omlaag is gegaan. Dit heeft een positieve uitwerking gehad op de Amerikaanse economie. In Europa blijven we nog ver weg van nieuwe records. De verschillen in de economieën worden hiermee goed geïllustreerd. Opvallende bewegingen op de Amsterdamse beurs zagen we deze week in de aandelen SBM Offshore, Imtech en USG People. Deze laatste maakte bekend een groot deel van haar buitenlandse vestigingen te hebben verkocht aan Randstad. Maritiem dienstverlener SBM Offshore maakte de uitgifteprijs van zijn claimemissie bekend en analisten van ABN AMRO verhoogden het koersdoel van EUR 15 naar EUR 18. Het door tegenslag geplaagde Imtech kon een koerswinst noteren na bekendmaking van een grote opdracht in Groot Brittannië. Het bedrijf heeft opdracht gekregen om twee systemen te ontwikkelen om rioolafval te gebruiken voor het opwekken van energie in een biomassacentrale.