Andrew Wilkinson, chief economic strategist bij Miller Tabak, kon alleen in Londen vernemen dat een groot Amerikaans beleggingsfonds op grote schaal goud was beginnen te dumpen. Over welk fonds het ging, kon volgens Wilkinson niet achterhaald worden.

De prijsval bij het goud gebeurde onder grote verhandelde volumes en dat wijst er op de verkoopdruk op de markt voor edelmetalen nog niet is opgedroogd. Inmiddels is de goudprijs dinsdag ruimschoots teruggevallen onder het niveau van 1300 dollar, niveau dat op de dag van de FOMC-meeting op 18 augustus werd doorbroken. Gisteren volgde dan weer een even onverklaarbaar herstel.

Andrew Wilkinson, chief economic strategist bij Miller Tabak, kon alleen in Londen vernemen dat een groot Amerikaans beleggingsfonds op grote schaal goud was beginnen te dumpen. Over welk fonds het ging, kon volgens Wilkinson niet achterhaald worden. De prijsval bij het goud gebeurde onder grote verhandelde volumes en dat wijst er op de verkoopdruk op de markt voor edelmetalen nog niet is opgedroogd. Inmiddels is de goudprijs dinsdag ruimschoots teruggevallen onder het niveau van 1300 dollar, niveau dat op de dag van de FOMC-meeting op 18 augustus werd doorbroken. Gisteren volgde dan weer een even onverklaarbaar herstel.