De teerlingen zijn gewordpen, maar een uiteindelijke beslissing kennen we nog altijd niet. Vast staat wel dat de ontwikkelingen in China wereldwijd door de economen op de voet worden gevolgd.

Allianz Global Investors houdt eenmaal per jaar een conferentie over Azië waar het de ontwikkelingen in deze opkomende regio bespreekt met klanten en de media.

De conferentie in Berlijn afgelopen week was de zesde keer dat de conferentie werd gehouden. AllianzGI heeft een grote aanwezigheid en veel expertise over de regio. Van de 500 beleggingsprofessionals werken er 138 in Azië.

Renminbi is op weg een belangrijke valuta te worden

Behalve de economische ontwikkelingen in China zijn er ook grote veranderingen voor de renminbi op komst. De munt wordt momenteel een valuta waar wereldwijd in geïnvesteerd wordt, stelt Helen Lam, manager van het Allianz RCM Renminbi fonds.

„Wij zien een dynamische ontwikkeling van de renminbi, die op weg is een belangrijke valuta te worden. Hij heeft de potentie om het komende decennium de wereldwijde reservevaluta te worden," aldus Lam.

In 2011 steeg de grensoverschrijdende handel in renminbi van 2,5% naar 9% van de totale Chinese handel. „Daarbij kunnen beleggers in deze tijd van lage rentes hun voordeel doen met een hoger rendement op obligaties in renminbi in vergelijking met dollar- en euro-obligaties."

De teerlingen zijn gewordpen, maar een uiteindelijke beslissing kennen we nog altijd niet. Vast staat wel dat de ontwikkelingen in China wereldwijd door de economen op de voet worden gevolgd. Allianz Global Investors houdt eenmaal per jaar een conferentie over Azië waar het de ontwikkelingen in deze opkomende regio bespreekt met klanten en de media. De conferentie in Berlijn afgelopen week was de zesde keer dat de conferentie werd gehouden. AllianzGI heeft een grote aanwezigheid en veel expertise over de regio. Van de 500 beleggingsprofessionals werken er 138 in Azië.Renminbi is op weg een belangrijke valuta te worden Behalve de economische ontwikkelingen in China zijn er ook grote veranderingen voor de renminbi op komst. De munt wordt momenteel een valuta waar wereldwijd in geïnvesteerd wordt, stelt Helen Lam, manager van het Allianz RCM Renminbi fonds. „Wij zien een dynamische ontwikkeling van de renminbi, die op weg is een belangrijke valuta te worden. Hij heeft de potentie om het komende decennium de wereldwijde reservevaluta te worden," aldus Lam. In 2011 steeg de grensoverschrijdende handel in renminbi van 2,5% naar 9% van de totale Chinese handel. „Daarbij kunnen beleggers in deze tijd van lage rentes hun voordeel doen met een hoger rendement op obligaties in renminbi in vergelijking met dollar- en euro-obligaties."