Grote tovenaar Ben Bernanke denkt dat hij alles onder controle heeft en verkondigt tegen iedereen die het wil horen dat hij ook de inflatie onder controle heeft. Maar de vrije val in de koersen van de valuta's van landen als Mexico, Zuid-Afrika en Indonesië bewijst dat het experiment met het fiat geld op zijn laatste benen loopt.

Dit heeft uiteraard gevolgen voor de goudprijs die tegen bovengeschetste achtergrond eigenlijk alleen maar kan stijgen. Het is al zo erg geworden dat India een strenge kapitaalcontrole overweegt en steeds meer regels oplegt om de aankopen van goud te beperken. Stevenen we af op een confiscatie van het goud?

Grote tovenaar Ben Bernanke denkt dat hij alles onder controle heeft en verkondigt tegen iedereen die het wil horen dat hij ook de inflatie onder controle heeft. Maar de vrije val in de koersen van de valuta's van landen als Mexico, Zuid-Afrika en Indonesië bewijst dat het experiment met het fiat geld op zijn laatste benen loopt. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de goudprijs die tegen bovengeschetste achtergrond eigenlijk alleen maar kan stijgen. Het is al zo erg geworden dat India een strenge kapitaalcontrole overweegt en steeds meer regels oplegt om de aankopen van goud te beperken. Stevenen we af op een confiscatie van het goud?