Eerder vorige week waren er ook al slechte cijfers over de huizenmarkt. De S&P/Case-Shiller-index was in het eerste kwartaal met maar liefst 4,2% gedaald. De huizenprijzen liggen nu 33% onder de top.

De enige geruststelling was dat de snelheid van de daling niet al teveel was toegenomen ten opzichte van de -3,6% in het vierde kwartaal van 2010.

De huizenprijzen zijn nu terug op het niveau van medio 2002. Na deze officiële 'double dip' van de huizenmarkt gaat de markt nog uit van verdere prijsdalingen dit jaar. Er staan nog veel woninguitzettingen op de rol.

Eerder vorige week waren er ook al slechte cijfers over de huizenmarkt. De S&P/Case-Shiller-index was in het eerste kwartaal met maar liefst 4,2% gedaald. De huizenprijzen liggen nu 33% onder de top. De enige geruststelling was dat de snelheid van de daling niet al teveel was toegenomen ten opzichte van de -3,6% in het vierde kwartaal van 2010. De huizenprijzen zijn nu terug op het niveau van medio 2002. Na deze officiële 'double dip' van de huizenmarkt gaat de markt nog uit van verdere prijsdalingen dit jaar. Er staan nog veel woninguitzettingen op de rol.