De koers van HP is ongeveer een jaar lang in een stijgende trend gebleven, maar die trend lijkt doorbroken te worden. Het bedrijf had gerekend vanaf 2014 weer beginnen te groeien, maar dat voornemen lijkt te worden doorkruist door de Chinese groeivertraging.

Cisco heeft al gewaarschuwd dat de vraag in China een dalende trend vertoont. IBM maakte anderzijds vorige maand bekend dat de verkopen wereldwijd met 20% zijn gedaald. Ook in andere groeimarkten sputtert de motor, maar in China lijken vooral de investeringen van overheidsbedrijven terug te vallen.

De koers van HP is ongeveer een jaar lang in een stijgende trend gebleven, maar die trend lijkt doorbroken te worden. Het bedrijf had gerekend vanaf 2014 weer beginnen te groeien, maar dat voornemen lijkt te worden doorkruist door de Chinese groeivertraging. Cisco heeft al gewaarschuwd dat de vraag in China een dalende trend vertoont. IBM maakte anderzijds vorige maand bekend dat de verkopen wereldwijd met 20% zijn gedaald. Ook in andere groeimarkten sputtert de motor, maar in China lijken vooral de investeringen van overheidsbedrijven terug te vallen.