In de Verenigde Staten bedraagt de inflatie momenteel minder dan 2%, dus ook daar is geen sprake van inflatiegevaar. Steve H. Hanke, professor Applied Economics aan de Johns Hopkins University in Baltimore, is van mening dat de FED wat de inflatie betreft vooral de dollar in de gaten moet houden.

Grote schommelingen op de valutamarkten kunnen namelijk inflatie veroorzaken, waarbij deze evolutie zelfs vrij snel kan gebeuren. Volgens Hanke was de correlatie tussen inflatie en de koers van de dollar in het afgelopen decennium goed merkbaar, vooral tijdens de financiële crisis.

In de Verenigde Staten bedraagt de inflatie momenteel minder dan 2%, dus ook daar is geen sprake van inflatiegevaar. Steve H. Hanke, professor Applied Economics aan de Johns Hopkins University in Baltimore, is van mening dat de FED wat de inflatie betreft vooral de dollar in de gaten moet houden. Grote schommelingen op de valutamarkten kunnen namelijk inflatie veroorzaken, waarbij deze evolutie zelfs vrij snel kan gebeuren. Volgens Hanke was de correlatie tussen inflatie en de koers van de dollar in het afgelopen decennium goed merkbaar, vooral tijdens de financiële crisis.