Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Private Banking is van mening dat deze evolutie moet bekeken worden tegen de achtergrond van het feit dat er een grote schaarste is aan kwalitatief goede obligaties. Die schaarste bereikt in sommige gevallen absurde proporties.

Zo worden alle Japanse staatsobligaties door de centrale bank opgekocht, met als gevolg dat de Japanse pensioenfondsen er niet meer in slagen om iets te kopen. Ze moeten met andere woorden elders op zoek naar obligaties van een aanvaardbare kwaliteit, wat onder andere verklaart waarom de koersen van de Europese perifere staatsobligaties door het dak zijn gevlogen.

Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Private Banking is van mening dat deze evolutie moet bekeken worden tegen de achtergrond van het feit dat er een grote schaarste is aan kwalitatief goede obligaties. Die schaarste bereikt in sommige gevallen absurde proporties. Zo worden alle Japanse staatsobligaties door de centrale bank opgekocht, met als gevolg dat de Japanse pensioenfondsen er niet meer in slagen om iets te kopen. Ze moeten met andere woorden elders op zoek naar obligaties van een aanvaardbare kwaliteit, wat onder andere verklaart waarom de koersen van de Europese perifere staatsobligaties door het dak zijn gevlogen.