TrimTabs Investor Research berekende dat er in de Verenigde Staten al een bedrag van 5,60 miljard dollar is weggevloeid uit growth-oriented exchange-traded funds (ETFs), terwijl er 3,90 miljard dollar naar value-oriented ETFs is gegroeid. Er is dus wel degelijk sprake van beweging op de markt.

Fondsbeheerder Gina Sanchez is van mening dat deze trend zich in de komende maanden zal verder zetten. Alle defensieve sectoren hebben dit jaar goed gepresteerd, nadat ze in de voorbije jaren eerder in het verdomhoekje zaten. Vooral momentum aandelen moeten het anderzijds ontgelden, de posities in deze aandelen werden afgebouwd.

TrimTabs Investor Research berekende dat er in de Verenigde Staten al een bedrag van 5,60 miljard dollar is weggevloeid uit growth-oriented exchange-traded funds (ETFs), terwijl er 3,90 miljard dollar naar value-oriented ETFs is gegroeid. Er is dus wel degelijk sprake van beweging op de markt. Fondsbeheerder Gina Sanchez is van mening dat deze trend zich in de komende maanden zal verder zetten. Alle defensieve sectoren hebben dit jaar goed gepresteerd, nadat ze in de voorbije jaren eerder in het verdomhoekje zaten. Vooral momentum aandelen moeten het anderzijds ontgelden, de posities in deze aandelen werden afgebouwd.