De 'taper talk' van Fed-President Bernanke, met stijgende obligatierentes als gevolg, is voor veel beleggers het startsein geweest voor de afbouw van hun obligatieportefeuille.

De 'grote rotatie' waar begin dit jaar veel over werd gesproken, lijkt Valentijn van Nieuwenhuijzen, Head of Strategy ING Investment Management, dan toch op gang gekomen.

Nu verwacht hij niet meteen dat massaal afscheid wordt genomen van obligaties.

Daar zijn structurele factoren zoals de vergrijzing, die een sterke vraag naar inkomen genererende beleggingen met zich meebrengt, en regelgeving die institutionele beleggers dwingt om een grote obligatieportefeuille aan te houden, te sterk voor.

Niettemin denkt van Nieuwhuijzen dat de rotatie van obligaties naar aandelen nog maar net onderweg is.

De 'taper talk' van Fed-President Bernanke, met stijgende obligatierentes als gevolg, is voor veel beleggers het startsein geweest voor de afbouw van hun obligatieportefeuille. De 'grote rotatie' waar begin dit jaar veel over werd gesproken, lijkt Valentijn van Nieuwenhuijzen, Head of Strategy ING Investment Management, dan toch op gang gekomen. Nu verwacht hij niet meteen dat massaal afscheid wordt genomen van obligaties. Daar zijn structurele factoren zoals de vergrijzing, die een sterke vraag naar inkomen genererende beleggingen met zich meebrengt, en regelgeving die institutionele beleggers dwingt om een grote obligatieportefeuille aan te houden, te sterk voor. Niettemin denkt van Nieuwhuijzen dat de rotatie van obligaties naar aandelen nog maar net onderweg is.