Vanmiddag werd bekend dat Oracle Micros Systems overneemt voor een bedrag van 5,30 miljard dollar. De nummer twee op de markt voor business software wil zijn slabakkende groei in een hogere versnelling brengen door overnames. Deze kan ook het begin van een langere serie worden.

Micros Systems is specialist in point-of-sale hardware en software voor restaurants en hotels. Het is de eerste belangrijke overname die Oracle in vijf jaar aankondigt. Vorige week maakte het bedrijf tegenvallende resultaten bekend, waardoor de koers flink lager werd gezet.

Vanmiddag werd bekend dat Oracle Micros Systems overneemt voor een bedrag van 5,30 miljard dollar. De nummer twee op de markt voor business software wil zijn slabakkende groei in een hogere versnelling brengen door overnames. Deze kan ook het begin van een langere serie worden. Micros Systems is specialist in point-of-sale hardware en software voor restaurants en hotels. Het is de eerste belangrijke overname die Oracle in vijf jaar aankondigt. Vorige week maakte het bedrijf tegenvallende resultaten bekend, waardoor de koers flink lager werd gezet.