De Bundesbank heeft eerder deze week bevestigd dat het grote hoeveelheden goud die nu in New York en in Parijs worden opgeslagen terug naar huis wil brengen.

Het betreft inderdaad goud dat eigendom is van de Duitse centrale bank en dat vanwege de Koude Oorlog in het buitenland in veiligheid werd gebracht.

Volgens een AP rapport zou Duitsland 374 ton goud uit Parijs weer naar Frankfurt willen overbrengen, evenals 300 ton goud dat in New York ligt opgeslagen. Het transport zou tegen 2020 afgerond moeten zijn, in totaal is dan 19% van de Duitse goudvoorraad weer naar huis gebracht.

Peter Gauweiler van de CSU probeert al jarenlang aan te weet te komen hoe het precies zit met het Duitse goud. Er bestaat namelijk grote onzekerheid over de goudvoorraden in de kluizen van de centrale banken, eigenlijk weet niemand er het fijne van.

In de Duits media wordt links en rechts geopperd dat de Duitse goudvoorraden in New York zijn verdwenen, niemand heeft namelijk in de afgelopen decennia de kans gekregen om dat goud effectief te zien.

De Bundesbank heeft eerder deze week bevestigd dat het grote hoeveelheden goud die nu in New York en in Parijs worden opgeslagen terug naar huis wil brengen. Het betreft inderdaad goud dat eigendom is van de Duitse centrale bank en dat vanwege de Koude Oorlog in het buitenland in veiligheid werd gebracht. Volgens een AP rapport zou Duitsland 374 ton goud uit Parijs weer naar Frankfurt willen overbrengen, evenals 300 ton goud dat in New York ligt opgeslagen. Het transport zou tegen 2020 afgerond moeten zijn, in totaal is dan 19% van de Duitse goudvoorraad weer naar huis gebracht. Peter Gauweiler van de CSU probeert al jarenlang aan te weet te komen hoe het precies zit met het Duitse goud. Er bestaat namelijk grote onzekerheid over de goudvoorraden in de kluizen van de centrale banken, eigenlijk weet niemand er het fijne van. In de Duits media wordt links en rechts geopperd dat de Duitse goudvoorraden in New York zijn verdwenen, niemand heeft namelijk in de afgelopen decennia de kans gekregen om dat goud effectief te zien.