Zijn beleggingsfonds Kynikos Associatesis is bearish op een aantal energiesectoren. Dat geldt op de eerste plaats voor steenkool. Hij heeft een grote short-positie op een aantal bedrijven die actief zijn in de Amerikaanse steenkoolsector. Maar ook olie is momenteel nog veel te duur.

Vooral de grote geïntegreerde oliemaatschappijen zijn nog te duur geprijsd. Chanos vreest dat hun winstgevend onder druk zal komen te staan, waardoor uiteraard ook de beurskoersen met druk af te rekenen zullen krijgen. In de ogen van ExxonMobil zijn de grote oliemaatschappijen een 'value trap'.

Zijn beleggingsfonds Kynikos Associatesis is bearish op een aantal energiesectoren. Dat geldt op de eerste plaats voor steenkool. Hij heeft een grote short-positie op een aantal bedrijven die actief zijn in de Amerikaanse steenkoolsector. Maar ook olie is momenteel nog veel te duur. Vooral de grote geïntegreerde oliemaatschappijen zijn nog te duur geprijsd. Chanos vreest dat hun winstgevend onder druk zal komen te staan, waardoor uiteraard ook de beurskoersen met druk af te rekenen zullen krijgen. In de ogen van ExxonMobil zijn de grote oliemaatschappijen een 'value trap'.