De BEL 20 opende echter in het rood en kan niet standhouden boven de kaap van 2100. AB-InBev moet een deel van de winst van gisteren weer prijsgeven, terwijl KBC eens te meer met lagere koersen vrede moet nemen. De situatie in de banksector blijft hoogst onzeker.

Grote olieconsumenten zoals luchtvaartmaatschappijnen, vervoerbedrijven mikken op een verdere daling van de olieprijs, zo meldt vanmorgen de Financial Times.

Die grote consumenten tekenen voorlopig geen langlopende contracten, wat betekent dat ze van mening zijn dat de bodem voor de olieprijs nog niet is bereikt.

Boskalis haalt contract binnen

Boskalis maakte vanmorgen bekend dat aan deelneming Smit Lamnalco een contract voor een periode van 10 jaar met opties tot verlenging is toegekend door Esso Highland (een dochteronderneming van ExxonMobil) voor het verlenen van terminaldiensten op de Papoea-Nieuw-Guinea Liquefied Natural Gas (PNG LNG) exportterminal vlakbij Port Moresby.

De totale contractwaarde bedraagt USD 120 miljoen (Boskalis' aandeel bedraagt USD 60 miljoen) en de dienstverlening zal halverwege 2014 aanvangen.

De PNG LNG exportterminal maakt deel uit van een groter geïntegreerd project ten behoeve van het produceren, verwerken en vloeibaar maken van aardgas dat werd opgestart na de ontdekking van drie grote gasvelden in Papoea-Nieuw-Guinea.

Op dit moment wordt zowel de offshore- als de onshore-infrastructuur aangelegd, die naar verwachting in 2014 in gebruik worden genomen.

Smit Lamnalco zal sleepdiensten en ondersteunende maritieme diensten verlenen aan LNG schepen op de terminal, waarvoor Smit Lamnalco zal investeren in vier nieuwe 65-ton bollard pull sleepboten.

De BEL 20 opende echter in het rood en kan niet standhouden boven de kaap van 2100. AB-InBev moet een deel van de winst van gisteren weer prijsgeven, terwijl KBC eens te meer met lagere koersen vrede moet nemen. De situatie in de banksector blijft hoogst onzeker. Grote olieconsumenten zoals luchtvaartmaatschappijnen, vervoerbedrijven mikken op een verdere daling van de olieprijs, zo meldt vanmorgen de Financial Times. Die grote consumenten tekenen voorlopig geen langlopende contracten, wat betekent dat ze van mening zijn dat de bodem voor de olieprijs nog niet is bereikt. Boskalis haalt contract binnen Boskalis maakte vanmorgen bekend dat aan deelneming Smit Lamnalco een contract voor een periode van 10 jaar met opties tot verlenging is toegekend door Esso Highland (een dochteronderneming van ExxonMobil) voor het verlenen van terminaldiensten op de Papoea-Nieuw-Guinea Liquefied Natural Gas (PNG LNG) exportterminal vlakbij Port Moresby. De totale contractwaarde bedraagt USD 120 miljoen (Boskalis' aandeel bedraagt USD 60 miljoen) en de dienstverlening zal halverwege 2014 aanvangen. De PNG LNG exportterminal maakt deel uit van een groter geïntegreerd project ten behoeve van het produceren, verwerken en vloeibaar maken van aardgas dat werd opgestart na de ontdekking van drie grote gasvelden in Papoea-Nieuw-Guinea. Op dit moment wordt zowel de offshore- als de onshore-infrastructuur aangelegd, die naar verwachting in 2014 in gebruik worden genomen. Smit Lamnalco zal sleepdiensten en ondersteunende maritieme diensten verlenen aan LNG schepen op de terminal, waarvoor Smit Lamnalco zal investeren in vier nieuwe 65-ton bollard pull sleepboten.