Op diezelfde 22 mei steeg het rendement van de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie tot boven 2%, waarbij inmiddels al de kaap van 2,75% naar boven werd doorbroken. Maar de gevolgen van de woorden van Ben Bernanke zijn tot ver buiten de Verenigde Staten voelbaar.

Maar volgens Costa doen vooral de grote koersbewegingen op de valutamarkten de wenkbrauwen fronsen. Sommige munten werden letterlijk als citroenen uitgeperst: de Zuid-Afrikaanse rand verloor sindsdien bijna 5%, de Indische rupee meer dan 10% en de Maleisische ringgit bijna 9%.

Op diezelfde 22 mei steeg het rendement van de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie tot boven 2%, waarbij inmiddels al de kaap van 2,75% naar boven werd doorbroken. Maar de gevolgen van de woorden van Ben Bernanke zijn tot ver buiten de Verenigde Staten voelbaar. Maar volgens Costa doen vooral de grote koersbewegingen op de valutamarkten de wenkbrauwen fronsen. Sommige munten werden letterlijk als citroenen uitgeperst: de Zuid-Afrikaanse rand verloor sindsdien bijna 5%, de Indische rupee meer dan 10% en de Maleisische ringgit bijna 9%.