Depositohouders van de Bank of Cyprus zouden aandelen in de bank krijgen voor een totaal van 37,50% van hun deposito's boven 100.000. Die aandeen zouden echter bijna niets waard zijn.

In totaal kunnen de verliezen zelfs oplopen tot 60%. De bankklanten lopen zelfs de kans om een deel van hun geld nooit meer terug te zien.

Daarmee is een duidelijk signaal gegeven dat Cyprus nooit meer de kans zal krijgen om een hub voor offshore finance te worden. De economische terugval van het land kan in een stroomversnelling belanden, met groter dan verwacht verlies van banen.

President Nicos Anastasiades blijft de deal nog steeds verdedigen, hij wees er op dat Cyprus rechtstreeks met een bankroet werd bedreigd.

De president beklemtoonde nogmaals dat Cyprus de ambitie heeft om in de euro te blijven, Anastasiades zal niet toestaan dat de toekomst van het land in gevaar komt.

Depositohouders van de Bank of Cyprus zouden aandelen in de bank krijgen voor een totaal van 37,50% van hun deposito's boven 100.000. Die aandeen zouden echter bijna niets waard zijn. In totaal kunnen de verliezen zelfs oplopen tot 60%. De bankklanten lopen zelfs de kans om een deel van hun geld nooit meer terug te zien. Daarmee is een duidelijk signaal gegeven dat Cyprus nooit meer de kans zal krijgen om een hub voor offshore finance te worden. De economische terugval van het land kan in een stroomversnelling belanden, met groter dan verwacht verlies van banen. President Nicos Anastasiades blijft de deal nog steeds verdedigen, hij wees er op dat Cyprus rechtstreeks met een bankroet werd bedreigd. De president beklemtoonde nogmaals dat Cyprus de ambitie heeft om in de euro te blijven, Anastasiades zal niet toestaan dat de toekomst van het land in gevaar komt.