Grote kapitalen zijn op een uiterst gevaarlijke manier geplaatst, in die zin dat wanneer dat geld verschoven wordt een beweging op gang wordt gebracht die nog maar moeilijk te stoppen valt. Het resultaat is wat we de laatste maanden hebben meegemaakt: overal worden zeepbellen geblazen.

De beleggers denken weliswaar dat ze veiligheid kopen, maar aandelen, obligaties, grondstoffen enzovoort zijn veel minder veilig dan dat ze dat vroeger waren. Het is momenteel makkelijk om in een bepaalde markt te stappen, maar het is veel moeilijker geworden om ergens zonder kleerscheuren weer uit te raken.

Grote kapitalen zijn op een uiterst gevaarlijke manier geplaatst, in die zin dat wanneer dat geld verschoven wordt een beweging op gang wordt gebracht die nog maar moeilijk te stoppen valt. Het resultaat is wat we de laatste maanden hebben meegemaakt: overal worden zeepbellen geblazen. De beleggers denken weliswaar dat ze veiligheid kopen, maar aandelen, obligaties, grondstoffen enzovoort zijn veel minder veilig dan dat ze dat vroeger waren. Het is momenteel makkelijk om in een bepaalde markt te stappen, maar het is veel moeilijker geworden om ergens zonder kleerscheuren weer uit te raken.