John Higgins, senior market economist bij Capital Economics in Londen, wijst er op dat een verzwakking van de dollar de grondstofprijzen weer kan opjagen, waardoor de economische groei kan gaan vertragen.

Uiteraard is volgens Higgins ook de onzekerheid over de evolutie van de Europese begrotingscrisis een remmende factor. Toch gelooft hij dat de grote beleggers klaar staan om op dips te kopen.

Ondanks de recente stijging van de rente op de 10-jarige staatsobligatie, zijn er momenteel nog altijd nauwelijks alternatieven beschikbaar. Onder andere vanwege de aantrekkelijke dividendrendementen blijven aandelen de favoriete activaklasse van Higgings.

John Higgins, senior market economist bij Capital Economics in Londen, wijst er op dat een verzwakking van de dollar de grondstofprijzen weer kan opjagen, waardoor de economische groei kan gaan vertragen. Uiteraard is volgens Higgins ook de onzekerheid over de evolutie van de Europese begrotingscrisis een remmende factor. Toch gelooft hij dat de grote beleggers klaar staan om op dips te kopen. Ondanks de recente stijging van de rente op de 10-jarige staatsobligatie, zijn er momenteel nog altijd nauwelijks alternatieven beschikbaar. Onder andere vanwege de aantrekkelijke dividendrendementen blijven aandelen de favoriete activaklasse van Higgings.