Maar ook andere factoren moeten in China met de nodige argwaan bekeken worden. Zo wordt momenteel een onderzoek uitgevoerd naar de evolutie van de kopervoorraden in de noordoostelijke havenstad Qingdoa. De in de opslagplaatsen aanwezige voorraden blijken namelijk niet te kloppen.

Grote hoeveelheden koper verdwijnen in China, terwijl ook de stocks van aluminium niet blijken te kloppen. De basismetalen dienden als onderpand voor financiering van toegestane kredieten, zodat hun verdwijning onverwachte gevolgen kan hebben voor de bedrijven uit de regio.

Maar ook andere factoren moeten in China met de nodige argwaan bekeken worden. Zo wordt momenteel een onderzoek uitgevoerd naar de evolutie van de kopervoorraden in de noordoostelijke havenstad Qingdoa. De in de opslagplaatsen aanwezige voorraden blijken namelijk niet te kloppen. Grote hoeveelheden koper verdwijnen in China, terwijl ook de stocks van aluminium niet blijken te kloppen. De basismetalen dienden als onderpand voor financiering van toegestane kredieten, zodat hun verdwijning onverwachte gevolgen kan hebben voor de bedrijven uit de regio.