Er zijn alleszins signalen die enig optimisme rechtvaardigen. Zo kopen de grote hedge funds opnieuw goud, dit uiteraard met het oog op een verdere stijging van de goudprijs.

Dat klinkt op het eerste gezicht enigszins vreemd, want goud wordt traditioneel gelinkt aan inflatieperiodes. Momenteel bevinden we ons eerder in een fase die deflatie lijkt vooraf te gaan.

De goudprijs is echter niet altijd aan inflatie gelinkt, af en toe is er ook de angstfactor die de goudprijs naar omhoog jaagt. Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson, stelt een omgekeerde correlatie met de beurskoersen vast. Wanneer die dalen, stijgt het goud. Het omgekeerde doet zich uiteraard ook voor.

Brian Hicks, co-manager van het U.S. Global Investors Global Resources hedge fund in San Antonio, is één van die fondsbeheerders die in een hogere goudprijs gelooft. Hij ziet het goud dit jaar doorstijgen tot 1300 dollar per troy ounce tegen het einde van het jaar en 1500 dollar ergens in 2011.

Er zijn alleszins signalen die enig optimisme rechtvaardigen. Zo kopen de grote hedge funds opnieuw goud, dit uiteraard met het oog op een verdere stijging van de goudprijs. Dat klinkt op het eerste gezicht enigszins vreemd, want goud wordt traditioneel gelinkt aan inflatieperiodes. Momenteel bevinden we ons eerder in een fase die deflatie lijkt vooraf te gaan. De goudprijs is echter niet altijd aan inflatie gelinkt, af en toe is er ook de angstfactor die de goudprijs naar omhoog jaagt. Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson, stelt een omgekeerde correlatie met de beurskoersen vast. Wanneer die dalen, stijgt het goud. Het omgekeerde doet zich uiteraard ook voor. Brian Hicks, co-manager van het U.S. Global Investors Global Resources hedge fund in San Antonio, is één van die fondsbeheerders die in een hogere goudprijs gelooft. Hij ziet het goud dit jaar doorstijgen tot 1300 dollar per troy ounce tegen het einde van het jaar en 1500 dollar ergens in 2011.