De grote hedge funds bouwen namelijk de posities in hoogrenderende obligaties af en kopen in ruil aandelen met een hoog dividendrendement.

Ze vrezen namelijk dat er zich op de markt voor hoogrenderende obligaties een zeepbel heeft gevormd die ontploffingsgevaar met zich meebrengt.

Hoe duur zijn hig-yield bonds geworden? De iShares iBoxx High-Yield Corporate Bond biedt momenteel een rendement van 8,40%, terwijl de koers vorig jaar al met 11% is gestegen.

JP Morgan Chase is van mening dat het gemiddelde rendement op junk bonds kan terugvallen tot 6,75%. Toch blijven volgens sommige analisten hoogrenderende obligaties aangewezen tegen de achtergrond van de verruiming van de monetaire politiek door de FED.

De grote hedge funds bouwen namelijk de posities in hoogrenderende obligaties af en kopen in ruil aandelen met een hoog dividendrendement. Ze vrezen namelijk dat er zich op de markt voor hoogrenderende obligaties een zeepbel heeft gevormd die ontploffingsgevaar met zich meebrengt. Hoe duur zijn hig-yield bonds geworden? De iShares iBoxx High-Yield Corporate Bond biedt momenteel een rendement van 8,40%, terwijl de koers vorig jaar al met 11% is gestegen. JP Morgan Chase is van mening dat het gemiddelde rendement op junk bonds kan terugvallen tot 6,75%. Toch blijven volgens sommige analisten hoogrenderende obligaties aangewezen tegen de achtergrond van de verruiming van de monetaire politiek door de FED.