Het verkoopsignaal onder dat niveau zou betekenen dat volgens de Dow Theory de primaire trend op de markt dalend zou worden. Maar is nog een ander technisch signaal dat zorgwekkend lijkt.

Er is namelijk een grote head-and-shoulders formatie bij de Dow Jones in de maak. Richard Russell, uitgever van de Dow Theory Letters, merkt op dat het hoofd werd neergezet door de piek van laat-april, terwijl de linker- en de rechterschouder respectievelijk worden gevormd door de diepunten van februari en juni.

Russell spreekt zelfs van de "mother of all head-and-shoulder top-formations", zodat de daling na een terugval forse proporties kan aannemen.

Een terugval richting 9000 punten is niet onwaarschijnlijk, aldus Russell. Breekt ook die steun, dan kan de bodem nog veel dieper liggen.

Het verkoopsignaal onder dat niveau zou betekenen dat volgens de Dow Theory de primaire trend op de markt dalend zou worden. Maar is nog een ander technisch signaal dat zorgwekkend lijkt. Er is namelijk een grote head-and-shoulders formatie bij de Dow Jones in de maak. Richard Russell, uitgever van de Dow Theory Letters, merkt op dat het hoofd werd neergezet door de piek van laat-april, terwijl de linker- en de rechterschouder respectievelijk worden gevormd door de diepunten van februari en juni. Russell spreekt zelfs van de "mother of all head-and-shoulder top-formations", zodat de daling na een terugval forse proporties kan aannemen. Een terugval richting 9000 punten is niet onwaarschijnlijk, aldus Russell. Breekt ook die steun, dan kan de bodem nog veel dieper liggen.