Het nieuws van de dag komt uit de chipsector, waar een grote fusie wordt aangekondigd. Applied Materials kondigde een fusie met Tokyo Electron aan, waardoor een nieuw bedrijf ontstaat met een beurskapitalisatie van 29 miljard dollar en met een dubbele beursnotering.

De aandelen van de fusiegroep zullen zowel op de beurs van New York (Nasdaq) als die van Tokio noteren. De koers van Applied Materials veert in reactie op het bericht op met 6%. Over het afgelopen jaar is de koers van Applied Materials met ruim 40% gestegen.

Het nieuws van de dag komt uit de chipsector, waar een grote fusie wordt aangekondigd. Applied Materials kondigde een fusie met Tokyo Electron aan, waardoor een nieuw bedrijf ontstaat met een beurskapitalisatie van 29 miljard dollar en met een dubbele beursnotering. De aandelen van de fusiegroep zullen zowel op de beurs van New York (Nasdaq) als die van Tokio noteren. De koers van Applied Materials veert in reactie op het bericht op met 6%. Over het afgelopen jaar is de koers van Applied Materials met ruim 40% gestegen.