Die kredieten hebben een looptijd van drie jaar en geven de banken zodoende meer tijd om zich ter herfinancieren.

Bovendien kan de centrale bank nu meer staatsobligaties opnemen, waardoor de druk op de rente automatisch opnieuw gaat afnemen. De banken gaan die obligaties namelijk bij veilingen opnemen.

De maatregel is echter geen goed nieuws voor alle banken. Voor de grote banken neemt de leveraging toe, met als gevolg dat ze zich opnieuw moeten gaan herkapitaliseren.

De kleine banken kunnen anderzijds via deze carry trade (lenen aan 1% en obligaties kopen die tot 6% opleveren) zich herfinancieren.

Die kredieten hebben een looptijd van drie jaar en geven de banken zodoende meer tijd om zich ter herfinancieren. Bovendien kan de centrale bank nu meer staatsobligaties opnemen, waardoor de druk op de rente automatisch opnieuw gaat afnemen. De banken gaan die obligaties namelijk bij veilingen opnemen. De maatregel is echter geen goed nieuws voor alle banken. Voor de grote banken neemt de leveraging toe, met als gevolg dat ze zich opnieuw moeten gaan herkapitaliseren. De kleine banken kunnen anderzijds via deze carry trade (lenen aan 1% en obligaties kopen die tot 6% opleveren) zich herfinancieren.