Bij zowel India als Brazilië is dit veel geringer. In Jackson Hole was wel Christine Lagarde aanwezig, de directeur van het IMF. Zij riep de aanwezigen op om meer verdedigingslinies aan te brengen.

Beeldend sprak ze dat zelfs de beste dam kon lekken en dat daar additionele maatregelen voor moesten worden genomen.

Wellicht had Tombini de speech al gelezen en heeft hij zijn eerste verdediging aangelegd. Of het voldoende is valt alleen achteraf te beoordelen.

Maar een centrale bankier die duidelijk een lijn in het zand trekt en over genoeg ammunitie beschikt heeft duidelijk kans van slagen. Dat hebben immers zijn collega's in Europa en de Verenigde Staten bewezen. Wellicht is de EM crisis afgelopen vrijdag bezworen.

Bij zowel India als Brazilië is dit veel geringer. In Jackson Hole was wel Christine Lagarde aanwezig, de directeur van het IMF. Zij riep de aanwezigen op om meer verdedigingslinies aan te brengen. Beeldend sprak ze dat zelfs de beste dam kon lekken en dat daar additionele maatregelen voor moesten worden genomen. Wellicht had Tombini de speech al gelezen en heeft hij zijn eerste verdediging aangelegd. Of het voldoende is valt alleen achteraf te beoordelen. Maar een centrale bankier die duidelijk een lijn in het zand trekt en over genoeg ammunitie beschikt heeft duidelijk kans van slagen. Dat hebben immers zijn collega's in Europa en de Verenigde Staten bewezen. Wellicht is de EM crisis afgelopen vrijdag bezworen.