Van hoog oplopende spanningen is geen sprake meer, zoals blijkt uit de evolutie van de goudprijs. Die moet opnieuw terrein prijsgeven, van de verhoopte doorbraak is voorlopig geen sprake. Ook goudmijnaandelen als Newmont Mining liggen zwak op koers.

Voor een troy ounce goud moet nu weer minder dan 1360 dollar worden betaald. De risicofactor verdwijnt dus weer langzaam maar zeker uit de prijs van de edelmetalen. De kans dat het daadwerkelijk tot een gewapend conflict op de Krim komt, wordt met de dag kleiner.

Van hoog oplopende spanningen is geen sprake meer, zoals blijkt uit de evolutie van de goudprijs. Die moet opnieuw terrein prijsgeven, van de verhoopte doorbraak is voorlopig geen sprake. Ook goudmijnaandelen als Newmont Mining liggen zwak op koers. Voor een troy ounce goud moet nu weer minder dan 1360 dollar worden betaald. De risicofactor verdwijnt dus weer langzaam maar zeker uit de prijs van de edelmetalen. De kans dat het daadwerkelijk tot een gewapend conflict op de Krim komt, wordt met de dag kleiner.