De olieprijs behoort ook tot de slachtoffers van de tegenvallende economische berichten van de afgelopen weken. Deze tracker, die de olieprijs weerspiegelt, is onder de belangrijke steunlijn van maart 2009 gedoken. Het volgend steunniveau ligt op 21,57 dollar, we blijven afzijdig van de oliemarkt.

Verdere daling basismetalen verwacht

Ook DB Base Metals Fund is volgens Leleux de moeite van het volgen waard. Deze tracker heeft als onderliggende waarden de basismetalen aluminium, zink en koper (elk een gewicht van 33,33%).

Hierdoor is deze tracker nauw verwant met de economische conjunctuur. De recessievrees van vorig jaar zorgde voor een koersverlies van meer dan 20%.

Het verloop van de basismetalen correleert sterk met het verloop van de CRB-index. Het spreekt dan ook voor zich dat deze metalen door het tegenvallende economische nieuws van de afgelopen weken eveneens lager gingen.

Deze grondstoffen zijn zeer afhankelijk van de Chinese vraag. De groeivertraging in China weegt op de vraag naar basismetalen, Leleux we verwacht een verdere daling naar 16,74 $ en lager.

De olieprijs behoort ook tot de slachtoffers van de tegenvallende economische berichten van de afgelopen weken. Deze tracker, die de olieprijs weerspiegelt, is onder de belangrijke steunlijn van maart 2009 gedoken. Het volgend steunniveau ligt op 21,57 dollar, we blijven afzijdig van de oliemarkt.Verdere daling basismetalen verwacht Ook DB Base Metals Fund is volgens Leleux de moeite van het volgen waard. Deze tracker heeft als onderliggende waarden de basismetalen aluminium, zink en koper (elk een gewicht van 33,33%). Hierdoor is deze tracker nauw verwant met de economische conjunctuur. De recessievrees van vorig jaar zorgde voor een koersverlies van meer dan 20%. Het verloop van de basismetalen correleert sterk met het verloop van de CRB-index. Het spreekt dan ook voor zich dat deze metalen door het tegenvallende economische nieuws van de afgelopen weken eveneens lager gingen. Deze grondstoffen zijn zeer afhankelijk van de Chinese vraag. De groeivertraging in China weegt op de vraag naar basismetalen, Leleux we verwacht een verdere daling naar 16,74 $ en lager.