Het gaat om een 2 aandelen voor 1-emissie, tegen een uitgifteprijs van EUR 1,06 per aandeel. Dat houdt volgens ABN Amro een korting in van 62% op de slotkoers van 24 april en van 35% op de theoretische waarde van het aandeel KPN na de emissie. Door de uitgifte verdriedubbelt het aantal uitstaande aandelen tot 4,3 miljard.

KPN gebruikt de opbrengst om de balans te versterken, omdat het bedrijf het kredietprofiel investment grade wil behouden, en voor investeringen. In de periode 2013 - 2105 investeert het bedrijf minder dan EUR 7 miljard in het verbeteren van het netwerk en het verhogen van het belang in de glasvezel joint venture Reggeborgh. Grootaandeelhouder América Móvil zal zoals gemeld de claimemissie ondersteunen.

De registratiedatum voor de emissie was 25 april. De uitoefentermijn loopt van 26 april tot 14 mei. Na de emissie bedraagt de nettoschuld/ EBITDA ratio 2,2% eind van het kwartaal. Dat is volgens ABN Amro conform de doelstelling van KPN.

Het gaat om een 2 aandelen voor 1-emissie, tegen een uitgifteprijs van EUR 1,06 per aandeel. Dat houdt volgens ABN Amro een korting in van 62% op de slotkoers van 24 april en van 35% op de theoretische waarde van het aandeel KPN na de emissie. Door de uitgifte verdriedubbelt het aantal uitstaande aandelen tot 4,3 miljard. KPN gebruikt de opbrengst om de balans te versterken, omdat het bedrijf het kredietprofiel investment grade wil behouden, en voor investeringen. In de periode 2013 - 2105 investeert het bedrijf minder dan EUR 7 miljard in het verbeteren van het netwerk en het verhogen van het belang in de glasvezel joint venture Reggeborgh. Grootaandeelhouder América Móvil zal zoals gemeld de claimemissie ondersteunen. De registratiedatum voor de emissie was 25 april. De uitoefentermijn loopt van 26 april tot 14 mei. Na de emissie bedraagt de nettoschuld/ EBITDA ratio 2,2% eind van het kwartaal. Dat is volgens ABN Amro conform de doelstelling van KPN.