Grant is nooit een fan geweest van de politiek van de centrale banken, waarbij vooral de Amerikaanse centrale bank regelmatig bloot staat aan zijn kritiek. Hij volgt de evolutie van de rentevoeten en die van de financiële markten op de voet, met daarbij steevast dat de opmerking dat die het boeltje om zeep zullen helpen.

De grote centrale banken zullen volgens Grant uiteindelijk de goudprijs door het plafond jagen, met als voornaamste schuldige uiteraard de FED. Goud is op de huidige niveaus nog steeds goedkoop wanneer de goudprijs wordt getoetst aan het experiment waar de centrale banken mee zijn begonnen.

Grant is nooit een fan geweest van de politiek van de centrale banken, waarbij vooral de Amerikaanse centrale bank regelmatig bloot staat aan zijn kritiek. Hij volgt de evolutie van de rentevoeten en die van de financiële markten op de voet, met daarbij steevast dat de opmerking dat die het boeltje om zeep zullen helpen. De grote centrale banken zullen volgens Grant uiteindelijk de goudprijs door het plafond jagen, met als voornaamste schuldige uiteraard de FED. Goud is op de huidige niveaus nog steeds goedkoop wanneer de goudprijs wordt getoetst aan het experiment waar de centrale banken mee zijn begonnen.