Grote brouwerijen zijn kwetsbaarder voor het weer dan kleine brouwerijen, zo blijkt uit onderzoek dat in de sector zelf werd gevoerd. De consumenten blijven onder alle weersomstandigheden speciaalbieren drinken, terwijl de bekende merken vooral meer worden gedronken bij warm weer.

Paul Walsh, vice president van weeranalysebureau The Weather Channel is van mening dat dit te maken heeft met het uitblijven van barbecues en andere buitenactiviteiten als de weersomstandigheden tegenvallen. De grote brouwers duimen nu uiteraard voor een goede zomer in de resterende weken, maar die hoop lijkt voorlopig niet uit te komen.

Grote brouwerijen zijn kwetsbaarder voor het weer dan kleine brouwerijen, zo blijkt uit onderzoek dat in de sector zelf werd gevoerd. De consumenten blijven onder alle weersomstandigheden speciaalbieren drinken, terwijl de bekende merken vooral meer worden gedronken bij warm weer. Paul Walsh, vice president van weeranalysebureau The Weather Channel is van mening dat dit te maken heeft met het uitblijven van barbecues en andere buitenactiviteiten als de weersomstandigheden tegenvallen. De grote brouwers duimen nu uiteraard voor een goede zomer in de resterende weken, maar die hoop lijkt voorlopig niet uit te komen.