De grote beleggers verliezen stilaan het vertrouwen in Duitse staatsobligaties, dit vanwege het feit dat Duitsland proportioneel voor het grootste deel van de redding van landen in moeilijkheden zal moeten opdraaien.

Legal & General Investment Management, Frankfurt Trust en Thames River Capital gaven al te verstaan minder vertrouwen te hebben in Bunds. Duitsland heeft een bijdrage van 119,40 miljard euro geleverd aan het Europees Stabiliteitsfonds.

Dat is ongeveer 27% van de totale omvang van het fonds. Volgens de economen kan de totale kostprijs van de redding van de euro oplopen tot 2000 miljard euro, wat wil zeggen dat Duitsland nog veel meer zal moeten betalen voor de redding van de Europese Monetaire Unie.

De grote beleggers verliezen stilaan het vertrouwen in Duitse staatsobligaties, dit vanwege het feit dat Duitsland proportioneel voor het grootste deel van de redding van landen in moeilijkheden zal moeten opdraaien. Legal & General Investment Management, Frankfurt Trust en Thames River Capital gaven al te verstaan minder vertrouwen te hebben in Bunds. Duitsland heeft een bijdrage van 119,40 miljard euro geleverd aan het Europees Stabiliteitsfonds. Dat is ongeveer 27% van de totale omvang van het fonds. Volgens de economen kan de totale kostprijs van de redding van de euro oplopen tot 2000 miljard euro, wat wil zeggen dat Duitsland nog veel meer zal moeten betalen voor de redding van de Europese Monetaire Unie.