Bloomberg pluisde de statistieken na en kwam tot de conclusie dat zo'n lange periode van stijging sinds 1920 niet meer is voorgekomen.

Goud doet het beter dan de andere grondstoffen, maar ook beter dan aandelen. De Standard & Poor's GSCI, een index bestaande uit 24 grondstoffen, is dit jaar maar met 0,80% gestegen. De MSCI All- Country World Index liet tot dusver een stijging met 8,10% optekenen.

Enkele grote beleggers hebben onlangs hun posities in het goud opgetrokken. Dat geldt op de eerste plaats voor George Soros, die tijdens het derde kwartaal 1,32 miljoen aandelen van de SPDR Gold Trust kocht.

In januari 2010 noemde Soros goud nog de "ultimate asset bubble". Ook de hedge fund beheerder John Paulson verhoogde zijn posities in het goud.

Bloomberg pluisde de statistieken na en kwam tot de conclusie dat zo'n lange periode van stijging sinds 1920 niet meer is voorgekomen. Goud doet het beter dan de andere grondstoffen, maar ook beter dan aandelen. De Standard & Poor's GSCI, een index bestaande uit 24 grondstoffen, is dit jaar maar met 0,80% gestegen. De MSCI All- Country World Index liet tot dusver een stijging met 8,10% optekenen. Enkele grote beleggers hebben onlangs hun posities in het goud opgetrokken. Dat geldt op de eerste plaats voor George Soros, die tijdens het derde kwartaal 1,32 miljoen aandelen van de SPDR Gold Trust kocht. In januari 2010 noemde Soros goud nog de "ultimate asset bubble". Ook de hedge fund beheerder John Paulson verhoogde zijn posities in het goud.