Een groep senatoren en afgevaardigden dringt aan op een verlaging van de Amerikaanse vennootschapsbelasting, waardoor de Verenigde Staten opnieuw aantrekkelijk zouden worden voor bedrijven. Het merendeel van de Amerikanen wil echter dat de fiscale achterpoortjes gesloten worden.

Het probleem is dat de grote bedrijven machtiger dreigen te worden dan de natiestaten. Die zijn wanhopig op zoek naar investeringen en jobs, waardoor ze sneller geneigd zijn om de bedrijven maar hun goesting te laten doen. Op die manier ontstaat een opbod van alsmaar lagere belastingen, waardoor uiteindelijk de werking van de staten in gevaar dreigt te komen.

Een groep senatoren en afgevaardigden dringt aan op een verlaging van de Amerikaanse vennootschapsbelasting, waardoor de Verenigde Staten opnieuw aantrekkelijk zouden worden voor bedrijven. Het merendeel van de Amerikanen wil echter dat de fiscale achterpoortjes gesloten worden. Het probleem is dat de grote bedrijven machtiger dreigen te worden dan de natiestaten. Die zijn wanhopig op zoek naar investeringen en jobs, waardoor ze sneller geneigd zijn om de bedrijven maar hun goesting te laten doen. Op die manier ontstaat een opbod van alsmaar lagere belastingen, waardoor uiteindelijk de werking van de staten in gevaar dreigt te komen.