Daarvan zouden er maar liefst 82 rekeningen hebben in belastingparadijzen. Op die rekeningen zouden reusachtige bedragen staan, voor een totaal bedrag van 1200 miljard dollar. Bij de belastingzondaars zijn grote namen als General Electric, Apple en andere blue chips.

President Barack Obama wil paal en perk stellen aan deze praktijken, die de Amerikaanse schatkist miljarden dollars kosten. Zijn regering werkt aan maatregelen die de gaten in de wetgeving moeten dichten die toelaten dat de bedrijven op dergelijke schaal belastingen ontwijken.

Daarvan zouden er maar liefst 82 rekeningen hebben in belastingparadijzen. Op die rekeningen zouden reusachtige bedragen staan, voor een totaal bedrag van 1200 miljard dollar. Bij de belastingzondaars zijn grote namen als General Electric, Apple en andere blue chips. President Barack Obama wil paal en perk stellen aan deze praktijken, die de Amerikaanse schatkist miljarden dollars kosten. Zijn regering werkt aan maatregelen die de gaten in de wetgeving moeten dichten die toelaten dat de bedrijven op dergelijke schaal belastingen ontwijken.