De Federal Reserve's quantitative easing programma's worden door Gross gehekeld in zijn nieuwsbrief voor de maand januari, dit onder de titel "Money for Nothing, Checks for Free". Dit financieringsschema van de overheid is naar zijn mening ten dode opgeschreven.

Gross vreest een herhaling van de Britse Zuid-zeepbel uit het begin van de 18de eeuw. Hij spaart vooral Bernanke niet, die in een toespraak uit 2002 al verklaarde dat de Amerikaanse centrale basis haar monetaire basis vrijwel zonder kosten kon vergroten. Het zal nu gaan blijken dat dit niet het geval is, aldus Gross.

De Federal Reserve's quantitative easing programma's worden door Gross gehekeld in zijn nieuwsbrief voor de maand januari, dit onder de titel "Money for Nothing, Checks for Free". Dit financieringsschema van de overheid is naar zijn mening ten dode opgeschreven. Gross vreest een herhaling van de Britse Zuid-zeepbel uit het begin van de 18de eeuw. Hij spaart vooral Bernanke niet, die in een toespraak uit 2002 al verklaarde dat de Amerikaanse centrale basis haar monetaire basis vrijwel zonder kosten kon vergroten. Het zal nu gaan blijken dat dit niet het geval is, aldus Gross.