Zowel van Moody's als van Fitch krijgt het land nog steeds een triple A-rating en dit ondanks de economische en monetaire omstandigheden. De werkloosheid bedraagt 20%, het tekort op de lopende rekening 10%.

Bovendien heeft Spanje in de afgelopen 200 jaar maar liefst 13 keer zijn schulden niet kunnen terugbetalen. Het land heeft in het verleden al eens een Baa rating gehad, maar heeft de status van triple A kunnen terugwinnen.

Spanje is afhankelijk van zowel de Europese Unie als van het Internationaal Monetair Fonds wanneer er een reddingsplan nodig zou zijn.

Zowel van Moody's als van Fitch krijgt het land nog steeds een triple A-rating en dit ondanks de economische en monetaire omstandigheden. De werkloosheid bedraagt 20%, het tekort op de lopende rekening 10%. Bovendien heeft Spanje in de afgelopen 200 jaar maar liefst 13 keer zijn schulden niet kunnen terugbetalen. Het land heeft in het verleden al eens een Baa rating gehad, maar heeft de status van triple A kunnen terugwinnen. Spanje is afhankelijk van zowel de Europese Unie als van het Internationaal Monetair Fonds wanneer er een reddingsplan nodig zou zijn.