Hij verwijst daarbij naar het effect van de inflatie op een belegging in Treasuries. Wanneer de inflatie van de huidige rentevoet wordt afgetrokken, is er inderdaad sprake van een verlies aan koopkracht. De kans is bovendien groot dat de rente in de komende maanden nog verder gaat dalen.

Koop real assets en geen treasuries

Gross adviseert beleggers dan ook om aandelen, vastgoed, goud enzovoort te kopen, dit met het oog op een verwachte periode van hoge inflatie. Volgens de analisten van PIMCO zal de FED in de komende maanden haar monetaire politiek verder versoepelen.

Dat zal volgens Gross echter nog niet gebeuren op de volgende meeting van het Federal Open Market Committee. De speelruimte voor de FED is beperkt geworden, nu het rendement op de 5-jarige staatsobligatie negatief is geworden. Gross sluit niet uit dat de FED de rente onder nul zal laten zakken.

Hij verwijst daarbij naar het effect van de inflatie op een belegging in Treasuries. Wanneer de inflatie van de huidige rentevoet wordt afgetrokken, is er inderdaad sprake van een verlies aan koopkracht. De kans is bovendien groot dat de rente in de komende maanden nog verder gaat dalen. Koop real assets en geen treasuries Gross adviseert beleggers dan ook om aandelen, vastgoed, goud enzovoort te kopen, dit met het oog op een verwachte periode van hoge inflatie. Volgens de analisten van PIMCO zal de FED in de komende maanden haar monetaire politiek verder versoepelen. Dat zal volgens Gross echter nog niet gebeuren op de volgende meeting van het Federal Open Market Committee. De speelruimte voor de FED is beperkt geworden, nu het rendement op de 5-jarige staatsobligatie negatief is geworden. Gross sluit niet uit dat de FED de rente onder nul zal laten zakken.