De maatregel moet worden gezien tegen de achtergrond van de meeting van G-20, de organisatie van de 20 grootste industrielanden. De People's Bank of China kondigde vorige week aan dat de koppeling van de yuan met de dollar werd losgemaakt.

Ook deze beslissing mag als een toegeving aan de belangrijkste handelspartners worden beschouwd. Liu Xin, currency analist in Hong Kong bij Bank of Communications, stelt vast dat de koers van de yuan nu wordt gelinkt aan een mandje met munten, waarbij vooral de euro zwaar doorgeweegt.

Ten opzichte van de dollar is de Chinese munt deze week met 0,53% gestegen. Vanmorgen werd gehandeld aan 6,7896 yuan per dollar, of een stijging met 0,30% tegenover gisteren. Dat het maximum van de bewegingsvrijheid die de munt nog steeds heeft.

De maatregel moet worden gezien tegen de achtergrond van de meeting van G-20, de organisatie van de 20 grootste industrielanden. De People's Bank of China kondigde vorige week aan dat de koppeling van de yuan met de dollar werd losgemaakt. Ook deze beslissing mag als een toegeving aan de belangrijkste handelspartners worden beschouwd. Liu Xin, currency analist in Hong Kong bij Bank of Communications, stelt vast dat de koers van de yuan nu wordt gelinkt aan een mandje met munten, waarbij vooral de euro zwaar doorgeweegt. Ten opzichte van de dollar is de Chinese munt deze week met 0,53% gestegen. Vanmorgen werd gehandeld aan 6,7896 yuan per dollar, of een stijging met 0,30% tegenover gisteren. Dat het maximum van de bewegingsvrijheid die de munt nog steeds heeft.