De rendementen op Japanse staatsobligaties zijn nu al twee weken op rij gestegen, dit tegen de achtergrond van de strijd om het premierschap. Ichiro Ozawa neemt het in die strijd op tegen Naoto Kan.

De vraag naar Japanse staatsobligaties is kleiner geworden nadat het grootste Japans pensioenfonds verklaarde meer activa te willen verkopen, waaronder Japanse staatsobligaties.

Akitsugu Bandou, senior economist in Tokio bij Okasan Securities Co., merkt op dat een regering onder Ozawa agressiever zal gaan spenderen, wat de koerszwakte bij Japanse staatsobligaties verklaart.

De rendementen op Japanse staatsobligaties zijn nu al twee weken op rij gestegen, dit tegen de achtergrond van de strijd om het premierschap. Ichiro Ozawa neemt het in die strijd op tegen Naoto Kan. De vraag naar Japanse staatsobligaties is kleiner geworden nadat het grootste Japans pensioenfonds verklaarde meer activa te willen verkopen, waaronder Japanse staatsobligaties. Akitsugu Bandou, senior economist in Tokio bij Okasan Securities Co., merkt op dat een regering onder Ozawa agressiever zal gaan spenderen, wat de koerszwakte bij Japanse staatsobligaties verklaart.