Inmiddels is de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie doorgestegen tot boven 3,25%. Maar ook andere rentetarieven volgen, onder andere die op municipal bonds.

De stijging van de rente op municipal bonds heeft ook te maken met de vrees van de toekomst van het Build America Bond programma. Daardoor zou de steun aan staten en andere overheden kunnen teruggeschroefd worden.

Ook de rente op woonkredieten steeg voor de vierde week op rij, waarbij de kaap van 4,60% niveau werd gerond. Volgens sommige analisten staan de VS aan de vooravond van een inflatie-golf.

Inmiddels is de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie doorgestegen tot boven 3,25%. Maar ook andere rentetarieven volgen, onder andere die op municipal bonds. De stijging van de rente op municipal bonds heeft ook te maken met de vrees van de toekomst van het Build America Bond programma. Daardoor zou de steun aan staten en andere overheden kunnen teruggeschroefd worden. Ook de rente op woonkredieten steeg voor de vierde week op rij, waarbij de kaap van 4,60% niveau werd gerond. Volgens sommige analisten staan de VS aan de vooravond van een inflatie-golf.