Aanleiding was uiteraard de aanhoudende onrust in Libië, die de beleggers richting de veiligheid van de Amerikaanse staatsobligaties dreef. Bovendien is de vrees toegenomen dat de hoge olieprijzen de economie gaan afremmen.

Russ Certo, managing director en co-head rates trading bij Gleacher & Company in New York, is van mening dat de beleggers rekening houden met een olieshock die hetzelfde effect zou hebben als het invoeren van een extra belasting.

Deze week wordt overigens een belangrijke week wat betreft het veilen van Amerikaanse staatsobligaties. De Federal Reserve wil namelijk tussen 18,50 en 26,50 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties uitgeven.

Aanleiding was uiteraard de aanhoudende onrust in Libië, die de beleggers richting de veiligheid van de Amerikaanse staatsobligaties dreef. Bovendien is de vrees toegenomen dat de hoge olieprijzen de economie gaan afremmen. Russ Certo, managing director en co-head rates trading bij Gleacher & Company in New York, is van mening dat de beleggers rekening houden met een olieshock die hetzelfde effect zou hebben als het invoeren van een extra belasting. Deze week wordt overigens een belangrijke week wat betreft het veilen van Amerikaanse staatsobligaties. De Federal Reserve wil namelijk tussen 18,50 en 26,50 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties uitgeven.