Sommigen hopen nog dat het probleem van de schulden kan worden opgelost door meer economische groei, maar inmiddels heeft iedereen wel in de gaten dat dit nooit zal lukken door alleen maar te groeien. In de eurozone bedragen de schulden ongeveer 95% van het BBP.

In de Verenigde Staten is er zelfs al sprake van een verhouding van 100%. Die schulden zullen ooit moeten worden terugbetaald en zodra blijkt dat dit niet op de traditionele manieren lukt mag een aanslaan van het spaargeld verwacht worden. De IMF-waarschuwing daaromtrent zindert nog altijd na.

Sommigen hopen nog dat het probleem van de schulden kan worden opgelost door meer economische groei, maar inmiddels heeft iedereen wel in de gaten dat dit nooit zal lukken door alleen maar te groeien. In de eurozone bedragen de schulden ongeveer 95% van het BBP. In de Verenigde Staten is er zelfs al sprake van een verhouding van 100%. Die schulden zullen ooit moeten worden terugbetaald en zodra blijkt dat dit niet op de traditionele manieren lukt mag een aanslaan van het spaargeld verwacht worden. De IMF-waarschuwing daaromtrent zindert nog altijd na.