De pijnpunten zijn bekend: veel van de economische groei zou gebaseerd zijn op een uit de hand gelopen kredietverstrekking, waardoor nu verschillende bedrijven er niet meer in zouden slagen om de rente op de uitstaande kredieten te betalen. Bovendien is er ook nog altijd het probleem van het schaduwbankieren.

Douglas Oberhelman, chairman en CEO van Caterpillar, laat echter een ander geluid horen. Het grootste probleem in China is niet wat iedereen denkt, maar wel de snelheid waaraan het land zijn hervormingen doorvoert. Van een harde landing of problemen in het schaduwbankieren zegt Oberhelman voorlopig weinig of geen last te hebben.

De pijnpunten zijn bekend: veel van de economische groei zou gebaseerd zijn op een uit de hand gelopen kredietverstrekking, waardoor nu verschillende bedrijven er niet meer in zouden slagen om de rente op de uitstaande kredieten te betalen. Bovendien is er ook nog altijd het probleem van het schaduwbankieren. Douglas Oberhelman, chairman en CEO van Caterpillar, laat echter een ander geluid horen. Het grootste probleem in China is niet wat iedereen denkt, maar wel de snelheid waaraan het land zijn hervormingen doorvoert. Van een harde landing of problemen in het schaduwbankieren zegt Oberhelman voorlopig weinig of geen last te hebben.