De Reuters/Jefferies CRB Index, bestaande uit 19 basismetalen, daalde dinsdag met 2,80%. Goud was de enige stiger binnen de index. De verkoopgolf kwam op gang na de publicatie van een tegenvallende index van het Amerikaans consumentenvertrouwen.

Bovendien lijkt ook de Chinese economie te vertragen. Doug Harper, analist bij Richard A. Brock & Associates, een broker in Milwaukee, schat de kans niet gering in dat de economische groei gaat stilvallen.

De daling van de beurskoersen bewijst dat er momenteel weinig of geen goed nieuws voorhanden is. Harper wijst er op dat de Reuters/Jefferies CRB Index dit jaar nu al met 9,60% is gedaald.

William Adams, econoom bij de Conference Board in Beijing, blijft echter optimistisch over de Chinese economie. Die zal blijven groeien, wat een stevige bodem onder de grondstroffenprijzen legt. Wel zou het groeitempo in China tijdens de tweede helft van het jaar enigszins kunnen vertragen.

De Reuters/Jefferies CRB Index, bestaande uit 19 basismetalen, daalde dinsdag met 2,80%. Goud was de enige stiger binnen de index. De verkoopgolf kwam op gang na de publicatie van een tegenvallende index van het Amerikaans consumentenvertrouwen. Bovendien lijkt ook de Chinese economie te vertragen. Doug Harper, analist bij Richard A. Brock & Associates, een broker in Milwaukee, schat de kans niet gering in dat de economische groei gaat stilvallen. De daling van de beurskoersen bewijst dat er momenteel weinig of geen goed nieuws voorhanden is. Harper wijst er op dat de Reuters/Jefferies CRB Index dit jaar nu al met 9,60% is gedaald. William Adams, econoom bij de Conference Board in Beijing, blijft echter optimistisch over de Chinese economie. Die zal blijven groeien, wat een stevige bodem onder de grondstroffenprijzen legt. Wel zou het groeitempo in China tijdens de tweede helft van het jaar enigszins kunnen vertragen.