De S&P GSCI Commodity Index, bestaande uit 24 grondstoffen, daalde dinsdag met 1,50%. De Japanse centrale bank hield haar basisrente gisteren ongewijzigd, dit vanwege de onzekere economische vooruitzichten.

Bij de Reserve Bank of Australia verklaarde gouverneur Glenn Stevens dat de basisrente niet zal worden verhoogd, dit vanwege de onzekere vooruitzichten voor de wereldeconomie.

Walter de Wet, head commodities research bij Standard Bank Plc in Londen, is van mening dat de grondstoffenprijzen onder druk kunnen blijven staan wanneer de economische indicatoren slecht blijven. De S&P GSCI Commodity Index is dit jaar tot dusver met 3% gedaald, na in 2009 met 50% te zijn gestegen.

De S&P GSCI Commodity Index, bestaande uit 24 grondstoffen, daalde dinsdag met 1,50%. De Japanse centrale bank hield haar basisrente gisteren ongewijzigd, dit vanwege de onzekere economische vooruitzichten. Bij de Reserve Bank of Australia verklaarde gouverneur Glenn Stevens dat de basisrente niet zal worden verhoogd, dit vanwege de onzekere vooruitzichten voor de wereldeconomie. Walter de Wet, head commodities research bij Standard Bank Plc in Londen, is van mening dat de grondstoffenprijzen onder druk kunnen blijven staan wanneer de economische indicatoren slecht blijven. De S&P GSCI Commodity Index is dit jaar tot dusver met 3% gedaald, na in 2009 met 50% te zijn gestegen.