Espirito Santo International SA blijkt nu de rente op de uitstaande obligaties niet te kunnen betalen. De bank zou volgens een soort Ponzi schema gewerkt hebben, met als gevolg van de koersen van de obligaties van Espirito Santo International SA zijn gedaald tot een absoluut dieptepunt.

De problemen bij de grootste bank dreigen echter de ganse Portugese bankensector mee te sleuren, het risico dat een bank failliet zou kunnen gaan staat nu op het hoogste peil in vier maanden. De vraag is nu wie zal opdraaien voor de kosten voor het rechthouden van Espirito Santo International SA. Zal de Europese belastingbetaler opnieuw in de ring moeten komen?

Espirito Santo International SA blijkt nu de rente op de uitstaande obligaties niet te kunnen betalen. De bank zou volgens een soort Ponzi schema gewerkt hebben, met als gevolg van de koersen van de obligaties van Espirito Santo International SA zijn gedaald tot een absoluut dieptepunt. De problemen bij de grootste bank dreigen echter de ganse Portugese bankensector mee te sleuren, het risico dat een bank failliet zou kunnen gaan staat nu op het hoogste peil in vier maanden. De vraag is nu wie zal opdraaien voor de kosten voor het rechthouden van Espirito Santo International SA. Zal de Europese belastingbetaler opnieuw in de ring moeten komen?